LORCA PERDIDA

De Tomás Afán Muñoz // Direcció: Carmen Gámez // Amb Cristina Mediero // Cia La Paca // Andalusia
24 de setembre de 2025, 12h i 20h // Durada: 75m // Espectacle en Castellà // Cicle #Pontaeri

Sinopsi:

Lorca Perdida és una peça de caràcter contemporani i de clar contingut social. És teatre de dones, de la mà de Lorca, però a més, en aquesta producció hi ha una trama, una intriga que desperta les preguntes i l’atenció del públic i que, a través del seu desenvolupament, pretén sorprendre. És un trencaclosques les peces del qual van prenent forma fins a configurar un mosaic d’actualitat, on també hi són presents elements fantàstics i sobrenaturals, així com d’altres de caràcter realista.

L’esperit de Lorca es comunicarà amb nosaltres a través d’una sessió d’espiritisme teatral, i a mesura que avanci l’acció descobrirem que la protagonista encapçala una defensa del col·lectiu LGTBI davant la intolerància i les amenaces.

Fitxa Artística:

Autor: Tomás Afán Muñoz
Direcció:Carmen Gámez
Actriu: Cristina Mediero
Espai sonor: Óscar Martos
Escenografia: Carlos Monzón
Fotografies: Rafa Pasadas
Art: Esther Gámez
Veus: Pedro Jiménez-Vallejo, Vivi Alcántara
Tècnics en gira: Paco García Cazalilla, Ricardo Rivera i Óscar Bengochea
Assessorament: Alfonso Zurro
Distribució: Teresa Velázquez

Cicle #PONTAERI
Com les aus migratòries, companyies teatrals d’arreu del món arriben a Barcelona amb espectacles únics i efímers. Aquest cicle ens convida a gaudir d’aquestes peces singulars que travessen fronteres i aterren a la Sala Fènix només per uns dies. Una oportunitat irrepetible de connectar amb veus creatives d’altres geografies.

SALA LA PACA

La Sala La Paca de Jaén és un projecte de la companyia Teatro La Paca

Tot i tenir poc temps de vida —va néixer el 2020—, la Sala Paca s’ha consolidat com un referent de la cultura jienenca i andalusa, organitzant una multitud d’activitats escèniques, la majoria adreçades a la infància i la joventut.

L’any 2024, la Sala Paca ha crescut exponencialment. D’un sol espai ha passat a comptar amb una recepció, un espai expositiu, un espai diàfan multifuncional, una sala d’assaig, una oficina, un magatzem i una sala equipada amb butaques restaurades d’un cinema-teatre francès de 1939.

Així, la companyia titular Teatro La Paca ha fet una aposta sòlida amb l’objectiu de proporcionar un espai on mostrar una gran diversitat d’expressions artístiques de diferent tipus: clàssic, contemporani, experimental, musical, dansa…, per tal d’enriquir l’oferta cultural de la comunitat i fomentar la diversitat de formes d’art. També per crear sinergies entre la companyia i creadors nacionals i estrangers, en un espai on es trenquen barreres a l’hora de desplaçar-se a altres zones geogràfiques, especialment en l’àmbit rural. Perquè la seva filosofia es basa en la voluntat de dinamitzar els espais de Jaén i la seva província, oferint una programació teatral de qualitat que integri continguts i valors, especialment des de la figura de la mediació que aborda la perspectiva de gènere i la inclusió. A més, la sala col·labora amb altres institucions culturals, museus, biblioteques, centres escolars i centres de persones amb capacitats diverses.

D’altra banda, la Sala Paca està especialment implicada en la promoció de noves obres i talents, convertint-se en un espai de trobada per a dramaturgs, directors, actors i actrius, i altres artistes que hi poden experimentar i mostrar els seus treballs.

Un altre dels objectius del projecte és promoure l’intercanvi d’idees i recursos, el diàleg i la trobada amb un fort component social. Es tracta d’un espai de mediació, inclusiu i accessible, que es bolca amb els col·lectius vulnerables: infants, joves, persones grans i persones amb capacitats diverses.


DOSSIER OBRA

Amb el suport de:

logo_osic_sala_tenix

Comenta LORCA PERDIDA.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *